Find en troværdig hjemmeside

Det er super nemt og hurtigt at handle på nettet. Man kan nogen gange lynhurtigt finde det, man skal bruge, og så skal man altså ikke klikke mange gange, før varen er bestilt, betalt og er på vej til ens hjem. Men nogle gange kan det måske endda gå lidt for hurtigt. Man har eksempelvis set en annonce på Facebook, klikket sig videre ind på hjemmesiden og købt en vare. Bagefter sidder man tilbage med en frygt for, at hjemmesiden ikke er helt troværdig, fordi man ikke lige nåede at undersøge dette i farten.1038173

Det er altid et vigtigt element at undersøge en hjemmeside for at finde ud af, om den er sikker at handle på. Det er ikke altid at helgardere sig, men man kan lave et par få og hurtige rutinetjek for at få en indikation om, hvorvidt hjemmesiden er troværdig eller ej. Hvis man kender hjemmesiden i forvejen, eller hvis det er en kæde, der også har fysiske butikker, som man kender, er det som regel helt sikkert at handle der, men kender man ikke siden, bør man undersøge dens validitet.

Man kan først og fremmest se på, om der er kontaktoplysninger på firmaet. Er der en adresse, et telefonnummer og en mailadresse, tyder det på, at der sidder rigtige mennesker og har med butikken at gøre. Samtidig kan man på troværdige hjemmesider finde en fane kaldet “Om os” eller lignende, hvor man kan læse om firmaet, der står bag hjemmesiden. Et andet bevis på troværdighed er det såkaldte e-mærke. Dette mærke indikerer, at der er tale om en godkendt hjemmesiden til internethandel. Vil man stadig være mere sikker, kan man gå på Facebook og se, om firmaet har en side på Facebook, og har kan man samtidig læse anmeldelser. Anmeldelser er også gode at finde på “Trustpilot”, hvor man kan slå langt de fleste hjemmesider op og læse andres erfaringer med firmaet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *